söndag 1 september 2013

Danskt Varmblod

Jag ska skriva om alla hästraserna på Jorvik, en ras i taget. Detta är mina ytterst personliga åsikter och min åsikt bestämmer inte vilken häst som är fin eller ful. Alla har olika smak och ingen kan ha fel smak, alla har också rätt att uttrycka sina åsikter. Så här kommer mina.

Bilderna är oredigerade så att de ska se ut som de gör i spelet, de är bara beskärda. Notera mitt rödblonda hår också, detta är gamla bilder :D


Nu kommer rasen Danskt Varmblod som du hittar i Fort Pinta.




Metallisk svartbrun
Hmm, ja vad ska man säga. Ett misslyckande helt enkelt, förstår inte alls vilken färg denna häst har; Metallisk Gråbrun med ett lila skimmer? Sedan har den ju knoppar (hatar knopparna) vilket inte gör det hela bättre, kanske är den finare med lång man? Nej verkligen inget för mig! Dock måste jag säga att färgnyansen på huvudet är bra, lite lång pannlugg på det så har den säkert ett jättefint huvud.

Skulle jag kunna köpa? NEJ! Färgen är verkligen hemsk.


Mörkbrun med vita kotor
Denna häst är underbar! Hade jag inte haft min mörkbruna Morningdancer så hade denna häst stått i mitt stall. Jag älskar nyansen som ser lite apelkastad ut, de vita kotorna och mjölmulen. Jag skulle välja den längsta manen på denna, har sett andra som har det och det är superfint! Blir lite ledsen över att jag har en mörkbrun häst redan för denna skulle jag verkligen vilja ha. Det jag inte förstår är varför en likadan häst finns i Valedale.

Skulle jag kunna köpa? JA! Det ända som hindrar mig är att jag redan har en mörkbrun häst.


Svartbrun
Denna häst har en fin färg men jag gillar inte strukturen, den är alldeles för plastig och livlös. Strumporna är lite grådassiga också, och bort med knopparna! Så nja, strukturen förstör verkligen denna häst.

Skulle jag kunna köpa? NEJ! Den ser alldeles för plastig ut. 













~ ~ ~ ~ ~ 
Att jag skriver "skulle kunna köpa" betyder inte att jag tänker göra det, kanske om jag hade haft obegränsat med plats, massor med SC och om någon annan levlade mina hästar ;) Sedan finns det ju en anledning till varför jag inte köpt alla de hästarna jag tycker är fina, antagligen för att de negativa sidorna väger för mycket men det kan också vara för att jag har en liknande häst redan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar