måndag 26 augusti 2013

American Paint Horse

Jag ska skriva om alla hästraserna på Jorvik, en ras i taget. Detta är mina ytterst personliga åsikter och min åsikt bestämmer inte vilken häst som är fin eller ful. Alla har olika smak och ingen kan ha fel smak, alla har också rätt att uttrycka sina åsikter. Så här kommer mina.

Bilderna är oredigerade så att de ska se ut som de gör i spelet, de är bara beskärda. 

Nu kommer rasen American Paint Horse som du hittar på Marleys Bondgård.

Svart Overo – 
Sååååå fin! Jag tycker att overo är det finaste Paint-mönstret och med denna häst har de verkligen lyckats, åtminstone över kroppen.  Jag är dock lite negativ mot strumporna på hästens ben, men det är bara ett litet minus. Den breda bläsen är också lite misslyckad men inget som drar ner betyget väldigt. Jag gillar verkligen helhetsintrycket på denna häst och tycker den har ett fint uttryck. Personligen så föredrar jag onginalhästmanen på denna häst.

Skulle jag kunna köpa? ÄGER REDAN! Köpte denna häst samma dag paint-hästarna kom ut och jag ångrar inte mitt köp alls.

Brun Overo – 
När jag valde painthäst stod det mellan denna och den svarta overon. Det som övervägde var att jag inte gillade bläsen på denna häst. IRL tycker jag det är jättefint med lyktor som täcker ögonen men på SSO fick de inte riktigt till det. Dock har denna häst jättefina fläckar över kroppen, strumporna är sådär. Orginalhästmanen är nog finast på denna häst.

Skulle jag kunna köpa? NEJ! Den är för lik min Everstar och lyktan gillar jag verkligen inte. Annars fin häst.

Brun Tobiano – 
Denna häst har supergulligt uttryck, huvudet är verkligen fint. Framifrån kan man tro att det är en fux med ljus man eftersom fläckarna inte syns. Jag gillar inte riktigt fläckar som är så stora och jämna som på denna häst men det fina huvudet väger upp. Det stora minuset är svansen, vad har hänt där? Doppad i smuts? Riktigt fult! En svans är inte tvåfärgad på det sättet, det ser otroligt fel ut. Förutom svansen är det en fin häst. 

Skulle jag kunna köpa? NEJ! Fin häst men framifrån ser det ut som en fux oh svansen är ful.

Svart Tovero – 
Hur fin är inte denna häst? IRL är jag skeptisk mot hästar som har så få fläckar (gillar inte vita hästar IRL) men här på SSO funkar det (inga pissfläckar och ärr haha). Huvudet på denna häst är jättefint och de blåa ögonen ger hästen ett sött uttryck. Fläckarna är fint placerade men jag skulle välja orginalhästmanen. Sen kommer vi till svanen. Åter igen, vad har hänt här? Doppas i sot? Inte fint! Så himla synd eftersom det i övrigt är en superfin häst.

Skulle jag kunna köpa? JA! Jag har ju redan en svartskäck men denna är ju bara så fin, dock är svansen ett minus men det fina huvudet väger upp.

~ ~ ~ ~ ~ 
Att jag skriver "skulle kunna köpa" betyder inte att jag tänker göra det, kanske om jag hade haft obegränsat med plats, massor med SC och om någon annan levlade mina hästar ;) Sedan finns det ju en anledning till varför jag inte köpt alla de hästarna jag tycker är fina, antagligen för att de negativa sidorna väger för mycket men det kan också vara för att jag har en liknande häst redan.







1 kommentar:

  1. hey there u forgot one painthorse :) the one u can buy on the Market, teh Overo one http://starstablefordummies.files.wordpress.com/2014/07/pxstudioruntimemmo-2014-07-30-12-58-05-346-e1406739773725.jpg?w=300&h=277

    SvaraRadera